Persoonlijk advies
Installatie door Coolblue'ers
2 jaar installatiegarantie
Elektrisch laden met Alfen laadpaal

Type stekker

Je elektrische auto laadt je op met het juiste type stekker dat past in de auto en het oplaadpunt. Coolblue verkoopt laadpalen voor type 2 stekkers, omdat bijna alle nieuwe auto's een type 2 aansluiting hebben. Indien je toch een auto hebt met een type 1 aansluiting kunnen we dit met een laadkabel oplossen. Informeer hiernaar wanneer je een van onze adviseurs spreekt.

1-fase of 3-fase

Laadstations werken op 1-fase of op 3-fase. Wat is het verschil? Het vermogen. Een 1-fase laadpaal kan maximaal 5kW leveren, terwijl een 3-fase laadpaal tot wel 22kW kan gaan.

Een 1-fase elektrische auto kun je ook met een 3-fase laadstation opladen. Het laden gaat dan alleen niet sneller vanwege het grotere vermogen van het laadpunt, want de elektrische auto laadt alleen op met de maximale capaciteit die hij aankan. En een 3-fase auto kun je ook met een 1-fase laadpunt laden, zij het op een lager vermogen dan de auto aan zou kunnen.

Eigen laadpaal

Wil je weten welke laadpaal het beste bij jouw auto en gebruik past? Vraag dan een offerte aan. Onze adviseurs helpen je graag de juiste keuze te maken.