Persoonlijk advies
Installatie door Coolblue'ers
2 jaar installatiegarantie
Meterkast voor verzwaren voor elektrisch rijden

Waarom verzwaren?

Er zijn 2 redenen om te verzwaren: je hebt meer vermogen nodig om je auto op te laden terwijl je andere apparaten in je huis gebruikt of je wil meer vermogen om je auto sneller en krachtiger op te laden. Als je bijvoorbeeld nog een 1-fase meterkast hebt, is verzwaren verstandig. Een 3-fase auto opladen met slechts 1-fase gaat namelijk langzaam. Bespreek met onze adviseurs wat het beste aansluit op jouw behoefte.

Groepenkast vervangen

Als je een 1-fase aansluiting hebt, moet je eerst de 1-fase groepenkast aanpassen naar 3 fasen. Een elektricien brengt dan de nodige wijzigingen in de groepenkast aan en verdeelt hierbij alle fasen over 3 groepen in plaats van 1. Zonder een 3-fase groepenkast kun je de stroomaansluiting niet verzwaren.

Auto opladen met EVBox laadpaal

Het verzwaren

Je netbeheerder doet een aantal technische aanpassingen om de aansluiting te verzwaren. Meestal vervangen ze alleen je hoofdzekering, maar soms vervangen ze ook de kabel die van het openbare elektriciteitsnet naar jouw huis loopt. Neem contact op met je netbeheerder om verzwaring te regelen en de kosten hiervan te bespreken.