Persoonlijk advies
Installatie door Coolblue'ers
2 jaar installatiegarantie
Load balancing houdt rekening met het verbruik van je huis en laadpaal

Load Balancing

Het laadvermogen van de laadpaal wordt automatisch aangepast aan de beschikbare hoeveelheid stroom. De laadpaal maakt zo slim gebruik van het beschikbare vermogen in je huis. Draai je thuis een wasje of staat er lasagne in de oven? Dan gaat de laadsnelheid omlaag. Is je was weer schoon en de lasagne klaar? Dan laadt je auto weer sneller op. Als je woning minder vermogen nodig heeft voor al je elektrische apparaten, is er dus meer stroom beschikbaar voor de laadpaal en andersom.

Een andere optie om overbelasting van je hoofdaansluiting te voorkomen is om je laadpaal lager af te zekeren. Dit betekent in de meeste gevallen dat de laadpaal nooit op zijn maximale vermogen zal laden, waardoor het langer duurt dan nodig voordat je accu weer vol is.

Auto opladen met EVBox laadpaal

Wat is het afzekeren van de laadpaal?

Afzekeren is simpelweg het instellen van het laadvermogen (het maximale amperage) van het laadpunt. Wanneer er onvoldoende stroom beschikbaar is via de hoofdaansluiting, is dit nodig om overbelasting te voorkomen. Je oplaadpunt wordt dan op een lager vermogen afgezekerd. Onze adviseurs bekijken wat het beste laadvermogen is voor jou en of afzekeren nodig is.

In het adviesgesprek bespreken we of Smart Charging en Load Balancing interessant of zelfs nodig zijn voor jou.