Persoonlijk advies
Installatie door Coolblue'ers
2 jaar installatiegarantie
EVBox aan de muur

Je eigen laadpaal is goedkoper

Je betaalt het standaardtarief van de energieleverancier, dat lager is dan het tarief bij een publiek laadstation. Afhankelijk van de locatie betaal je al snel 2 tot zelfs 4 keer meer dan als je de auto thuis aan de laadpaal aansluit. Afhankelijk van de energieleverancier betaal je thuis tussen de 20 en 35 cent voor een kWh. Gebruik je een publieke laadpaal? Dan betaal je een extra bedrag aan de aanbieder, waardoor je al snel tussen de 30 en 59 cent per kWh betaalt. Een eigen laadpaal is daarmee de goedkoopste manier om de batterij van je auto op te laden.

Standaard stekker niet bedoeld voor dagelijks opladen

In een noodsituatie biedt de zogenaamde Schuko stekker, die bij de auto is geleverd, uitkomst. Met een Schuko stekker bedoelen we een standaard of normale stekker voor in een stopcontact. Je hebt de optie de auto hiermee op te laden, maar daar is de stekker niet voor bedoeld. De stekker is vooral bedoeld voor nood, omdat bij het laden via de stekker warmte snel ophoopt. Dit brengt brandgevaar met zich mee en het bovendien duurt het langer voordat de auto voldoende is opgeladen. Tevens is het opladen met een stekker een aanslag op de stoppen in de meterkast thuis, waardoor de stoppen er mogelijk uitslaan.

Type 2 laadkabel

Je laadt je auto sneller op

Wanneer je jouw auto via een laadpaal oplaadt, gaat dit soms tot wel 10 keer sneller dan wanneer je een normale stekker in het stopcontact steekt. De oplaadsnelheid hangt af van het soort elektrische auto waarin je rijdt, maar het feit is dat je wagen via een laadpaal aanzienlijk sneller oplaadt dan zonder.

Je verrekent eenvoudig je kosten

Rijd je in een elektrische auto van de zaak? Dan kun je de stroomkosten van het laden heel makkelijk laten verrekenen door je werkgever. Zo voorzie je jouw leaseauto van stroom zonder dat je gedoe hebt met declareren. Ook heb je via een laadpaal snel inzicht in je verbruik, zodat je precies weet hoeveel je aan stroom betaalt.

EVBox Elvi met vaste kabel

Je gaat altijd opgeladen van huis

Natuurlijk is ook gewoon heel praktisch om thuis een laadpaal te hebben. Je hebt altijd een plek voor de deur en weet zeker dat je opgeladen van huis vertrekt. Hoef je onderweg nooit meer een publieke laadpaal te gebruiken. Wel zo handig.